Websites

Zo nu en dan bouw ik een website. Soms alleen WordPress thema, soms de complete voor- en achterkant, soms voer ik alleen het design van een ander uit. Het is niet mijn beroep. Er zijn tientallen mensen die het absoluut beter kunnen dan ik. Ik vind het simpelweg leuk en zie het als een hobby. Iets opbouwen vanaf niets, met een werkend geheel als eindresultaat. Dat geeft een kick. Dit portfolio is niet bedoeld om nieuwe opdrachten binnen te halen maar slechts om te delen wat ik zo al gemaakt heb.

Mocht je zelf een leuk idee hebben kun je altijd contact met me opnemen. Als het idee mij echt aanspreekt zou daar zomaar iets moois uit kunnen rollen. Maar verwacht niets.

 

kdans.net – 2013

Specs: responsive, bootstrap, Mailchimp, wordpress custom theme, custom admin functions

Gemaakt voor dansschool K’Dans in Zwijndrecht. Grootste uitdaging was het creëren van een toegankelijke website op elk device; de website past zich aan op mobiele of tablet schermen. Bovendien voorzien van custom Mailchimp koppelingen en diverse optimalisatie op het gebied van snelheid en grootte.

 

Topografie in de Klastopografieindeklas.nl – 2013

Specs: wordpress custom theme, custom admin functions, ArcGIS Online, Facebook, Accounts

Topografie in de Klas is de naam van een complete lesmethode voor Topografie in het Nederlandse Onderwijs. Topografie is een verplicht onderdeel in het basis en middelbaar onderwijs. Als docent aardrijkskunde liep ik al een aantal jaren tegen een probleem aan: er zijn weinig tot geen kwalitatief (cartografisch en inhoudelijk) kaarten beschikbaar. De kaarten die er zijn, sluiten vervolgens niet aan bij verschillende online mogelijkheden om topografie te oefenen. Laat staan dat het voor een docent eenvoudig is om toetsen te genereren. Na lang nadenken heb ik besloten om dit, voor veel docenten herkenbare probleem zelf op te lossen. Ik heb kaarten gemaakt die cartografisch juist zijn en voldoen aan de wettelijke eisen voor Topografie onderwijs, een online Topotrainer gemaakt m.b.v. ArcGIS Online Javascript API (ondersteund door Esri Nederland) en een complete website in elkaar gezet om voor leerlingen én docenten Topografie makkelijk en toegankelijk te maken.

 

ghanavakantie.nl – 2012

Specs: wordpress custom theme, custom admin functions, Options Framework, Frontend Image uploading, Custom comment System, lots of jQuery

Melvin is een Nederlander die in Ghana een eigen onderneming heeft opgericht. Elk jaar verzorgt hij fantastische reizen voor bezoekers aan het prachtige Ghana. Niets is te gek!
Hij had zelf een duidelijk ontwerp voor de website in gedachten; ik mocht de technische realisatie ervan doen. Vooral technisch gezien gaat de website erg ver; de functies die ontwikkeld zijn voor de beheerder zijn uitgebreider en specifieker dan menig plugin zal leveren. Juist daarom was het bouwen van dit WordPress theme een geweldige uitdaging.
Na een bezoek van acht dagen in Ghana ben ik maar wat trots dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan zijn website. Mocht je ooit overwegen West-Afrika te ontdekken, neem dan zeker contact op met ghanavakanatie.nl.

 

cijfers-matters.nl – 2012

Specs: wordpress custom theme, custom admin functions

Deze website is gemaakt voor een beginnend ZZP’er die behoefte had aan een relatief simpele website om zichzelf te presenteren als casemanager P&O. Huisstijl stond al vast. Focus gebied werd daarom het ontwikkelen van een custom wordpress theme dat aansloot op de huisstijl en aparte admin functies om het gebruiksgemak van o.a. portfolio te vergroten. Website is nog in ontwikkeling, teksten worden gemaakt door opdrachtgever.

 

SevenFootSounds.com – 2011

Specs: wordpress theme, custom headers

Via Twitter kwam ik ooit in contact met Chris. Hij had een geweldig idee voor een muziekblog, en een eerste opzet voor een design klaarliggen. De website heeft uiteindelijk in een paar maanden tijd hele stoere bezoekersaantallen weten te halen; meer dan 1.000 unieke bezoekers per dag. En ik ben best trots dat ik daar aan mee heb mogen helpen! www.sevenfootsounds.com  Website uit de lucht. Screenshots hier en hier.

 

Touchscreen Webapp – 2012

Specs: Webapp, jQuery, XAMPP, Touchscreen

Bij Hoeve Bouwlust maken ze het lekkerste ijs van Nederland. Niet alleen op de boerderij zelf kun je dat komen proeven, de ijskar komt ook op locatie. Voor die ijskar heb ik een eenvoudige web applicatie ontwikkeld waarop de beschikbare smaken en bijbehorende prijzen getoond worden. Eenvoudig te beheren via hetzelfde touchscreen.
Meer foto’s zijn hier te vinden.

 

Hoeve Bouwlust – 2011

Specs: wordpress theme, wordpress network (MU), pagina sjablonen, blog, foto’s, meerdere featured images, aparte landing page, eigen design, custom functions

Midden in het groene Midden-Delfland ligt Hoeve Bouwlust. Van oorsprong een melkveebedrijf, nu een recreatiebdrijf met honderden bezoekers per dag. Van bedrijfsuitje en vergadering tot boerengolf en overnachten. Ik heb veel van mijn jeugd er doorgebracht en de drijvende kracht achter Hoeve Bouwlust, de familie de Vette zijn hele goede vrienden. Het maken van een nieuwe website was dus niet alleen een hele grote uitdaging, technisch gezien, maar vooral heel leuk om iets terug te kunnen doen voor alle leuke dingen die ik er heb mogen meemaken. www.hoeve-bouwlust.nl

 

Erik de Ridder – 2010

Specs: wordpress theme, custom design

Erik de Ridder is CDA wethouder in Tilburg. In mijn tijd als Tilburger heb ik mede dankzij hem een jaar lang mogen proeven aan de wonderlijke wereld van de politiek. Dat is een jaar vol hele gave ervaringen geweest. Toen de gemeenteraadsverkiezingen eraan kwamen en Erik hoog op de lijst stond heb ik voor hem een weblog in elkaar gedraaid, om zijn campagne te ondersteunen. En ook nu als wethouder maakt hij er nog steeds gebruik van! www.erikderidder.nl

 

Wiel Design – 2010

Specs: webshop, cms,

Een webshop bouwen. Nog nooit gedaan, geen ervaring mee. Dus ben ik de uitdaging aangegaan. Het design lag er al, alleen de technische uitwerking nog niet. Een eigen CMS voor zowel de website als de shop, en een order tracking system zitten allemaal verwerkt in de website. www.wieldesign.nl Website offline

 

 

Plural Design – 2010

Specs: CMS, multi-lang, javascript, portfolio

Als onderdeel van Wiel Design, heb ik ook Plural Design van een passende website voorzien. Beschikbare in meerdere talen, een portfolio en voor de beheerder makkelijk te bewerken. www.pluraldesign.nl Website in toenmalige vorm uit de lucht

5 Comments

 1. Oscar Stout

  Hee meneer, oscar hier.

  Gaaf wat u doet, ik denk persoonlijk dat u hier verder mee moet gaan! Vooral die eerste site ziet er heel gaaf uit. Ik weet niet of u dit wist maar ik ga na havo 3 of vmbo 4 naar het grafisch lyceum omdat zulke dingen mij ook aanspreken.

  Groet. Oscar

  • Hoi Oscar! Leuk om te horen dat je het gaaf vind. Ik doe er al heel lang van alles mee en nog veel meer dan wat hier staat. Kunnen er wel eens over doorpraten, misschien dat je al eens wat dingetjes kunt gaan bedenken, als je dat leuk vind.

 2. Completion in the necessary land acquisitions may be the latest milestone inside the drawn-out restart of the Rio Tinto mine.
  For such commendable growth of Mexico its citizens really have
  an excellent role to experience as well as the citizens
  in Mexico do enjoy an excellent quality lifestyle in luxury real estates in Mexico.

  There are many varieties of land titles within Thailand,
  as well as the different titles can determine what the land works extremely well for.

 3. Thanks on your marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it,
  you could be a great author.I will always bookmark your blog and will often come back at some point.
  I want to encourage one to continue your great work,
  have a nice afternoon!

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.