© 2013 . All rights reserved.

Proud to Present…

Topografie in de Klas is de naam van de door mij gemaakte complete lesmethode voor Topografie in het Nederlandse Onderwijs.

Topografie is een verplicht onderdeel in het basis en middelbaar onderwijs. Als docent aardrijkskunde liep ik al een aantal jaren tegen een probleem aan: er zijn weinig tot geen kwalitatief (cartografisch en inhoudelijk) kaarten beschikbaar. De kaarten die er zijn, sluiten vervolgens niet aan bij verschillende online mogelijkheden om topografie te oefenen. Laat staan dat het voor een docent eenvoudig is om toetsen te genereren.

Na lang nadenken heb ik besloten om dit, voor veel docenten herkenbare probleem zelf op te lossen. Ik heb kaarten gemaakt die cartografisch juist zijn en voldoen aan de wettelijke eisen voor Topografie onderwijs, een online Topotrainer gemaakt m.b.v. ArcGIS Online Javascript API (ondersteund door Esri Nederland) en een complete website in elkaar gezet om voor leerlingen én docenten Topografie makkelijk en toegankelijk te maken.

De komende maanden wordt de methode op een aantal scholen getest. Op de school waar ik les geef gebruiken we daarvoor gedrukte versies van het Topografieboekje.

One Trackback

  1. By Topografie in de Klas: gratis online methode om topografie te leren! « Vanaf de zijlijn 6 May ’13 at 7:04 am

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.