© 2011 . All rights reserved.

Kraak & Smaak: Electric hustle

Zes jaar geleden bracht het Nederlandse trio Kraak & Smaak een eerste album uit. Anno 2011 is het tijd voor het vierde album. Iedereen die de heren wel eens live heeft zien optreden weet wat ze bedoelen met ‘funk’. De heren rocken, de heren dansen, springen, vliegen en barsten van de energie. U kent ze mogelijk van de singel Squeeze Me, die internationaal goed aansloeg.

Waar het voor-laatste album nog gedomineerd werd door ietwat rustige dance beats, blinkt het nieuwe album vooral uit door diversiteit. Het eerste nummer van het album heeft wellicht de grootste hit-potentie, al was het alleen maar door de dansbaarheid. Het zou mij niet verbazen als we het nummer ‘Built for love‘ regelmatig terug gaan horen in de clubs. De eerste vier nummers zijn gewoon degelijk en goed, maar daarna blijkt pas echt dat de heren meer kunnen dan wat beats achter elkaar plakken.
Wie niet beter weet zou zweren dat het nummer ‘Call up to Heaven‘ een dikke hit uit het genre van Caro Emerald is. Niets is minder waar. Maar de piano, de blazers en de funky beat maken dit tot de ultieme terras plaat van 2011.

Het laatste nummer van het album, duidelijk bedoeld als rustig outro, is ook zeker het vermelden waard. De heren combineren hier ietwat sinistere percussie, een rustig tempo met een schitterende donkere intrigerende stem van John Turrell. Turrells Lamet zal de hitlijsten waarschijnlijk nooit zien. Maar alleen dat nummer is het kopen van het album al waard. Download: [itunes link=”http://itunes.apple.com/nl/album/call-up-to-heaven/id430330742?uo=4″ title=”Kraak_Smaak-Electric_Hustle_(Album)” text=”Kraak & Smaak – Electric Hustle”]

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.