© 2011 . All rights reserved.

The Wall Live (Arnhem 8 April)

Het album is 32 jaar oud, de daarop gebaseerde film 29 jaar. Tussen 1980 en 1981 gaf Pink Floyd 31 keer een concert waarin het verhaal van de film centraal staat. Het optreden in Juli 1990 in Berlijn, na de val van de muur is nog steeds beroemd. En in 2011 staat Roger Waters (bassist van Pink Floyd) op het podium om het verhaal nogmaals te vertellen.

Het verhaal van een man die gek wordt. Een man die zijn vader verloor in de oorlog, wiens moeder harteloos en over-beschermend tegelijk is, die wordt geslagen door zijn schoolmeester. Om uit te groeien tot een rocklegende, die in paranoia op het podium speelt in de waan dat hij een nazi achtige dictator is.

De show begint met vuurwerk, vaandeldragers, geluid uit elke hoek van het stadion en een meters groot vliegtuig dat over de hoofde van het publiek scheert. Later doen metershoge poppen, een vliegend varken en bovenal een stadion-brede muur daar nog een schep bovenop. De emotie van 35.000 man komt op je af als een baksteen. Iedereen lijkt te beseffen hoe uniek het is om dit nog eens mee te mogen maken. Niemand had gedacht dat dit immense stuk ooit nog opgevoerd zou worden. Laat staan dat ik als puber, toen ik Pink Floyd ontdekte, kon vermoeden dat ik ooit dit mee mocht maken.

Na meer dan honderd concerten gezien te hebben weet ik het voor de volle honderd procent: The Wall Live staat voor mij met een hele grote stip op één!

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.