© 2011 . All rights reserved.

Nederland van boven

Dit is een verhaal over Nederland, zoals je het maar zelden ziet. Dit is ons land, vanuit de lucht. Als je echt wilt weten hoe ons dagelijks leven eruitziet, soms chaotisch, soms strak geordend, dan kijk je vanuit een spectaculair nieuw perspectief.

— Voice-over Nederland van Boven

Zo begint elke aflevering van de nieuwe VPRO documentaire serie ‘Nederland van boven’. In tien afleveringen wordt Nederland beschreven aan de hand van tien thema’s. Zo was in de eerste aflevering ’24 uur Nederland’ te zien hoe wij met z’n allen langzaam wakker worden, ons mobieltje pakken, naar het toilet gaan en in de auto springen. En dat alles vanuit de lucht. Schitterend camera werk, aangevuld met prachtige animaties en voorzien van een duidelijke voice-over en prima muziek maken deze serie nu al tot een nieuw parel. Een aanrader voor iedereen.

Op de website zijn alle afleveringen na uitzending terug te kijken. Maar daarnaast zijn bij elke afleveringen nog hele gave interactieve kaarten te bekijken. Wil je bijvoorbeeld weten hoever je vanuit jouw woonplaats met de bus kunt komen in één uur? Of hoe het zit met openingstijden van winkels? De website heeft het antwoord!

 

Voor de (aardrijkskunde)docenten onder ons: er zijn complete lessen rondom de serie te maken. Meer informatie: hier

3 Comments

 1. Rogier Chapon

  Ik ben Nederlander in Amerika en was net 3 weken in Nederland en heb het programma gezien. Heel goed en heel interessant. Ik bekijk nu de afleveringen via de website.
  Ik denk dat deze serie ook heel interessant zou zijn voor Nederlanders over de hele wereld die zoals ik niet in Nederland wonen permanent of tijdelijk. Via Nederlandse verenigingen en clubs kan dit programma ook betekenis kunnen hebben internationaal en is er waarschijnlijk ook een markt.
  Veel success en houd mij op de hoogte.
  mvg,

  Rogier Chapon
  Wichita, Kansas – USA
  316.773.5719

 2. Biblo Boink

  Mooi programma, Nederland van boven, prachtige beelden, maarde electronische irritante, nietszeggende achtergrondmuziek, al dan niet dwars door de spreker heen, verknallen het hele programma! wat wil men met deze bliep, zoem tikketakketjing boing tjoep tjoep snerp blub blub- muziek op de achtergrond? artistiek doen of zo?
  de muziek is een grote verpester van dit mooie programma, jammer, jammer en nog eens jammer!!

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.