© 2011 . All rights reserved.

Racoon: Nieuw & oud album

What if love keeps us save,
What if love keeps us brave.

— Racoon

Racoon is het best te typeren als een singer/songwriter in band vorm. Vier heren die samen muziek maken, die zo in het repertoire van Milow zouden kunnen passen. Een aantal weken geleden kwam het nieuwe album ‘Liverpool Rain’ uit, het vijfde studioalbum. De eerste singel, [itunes link=”http://itunes.apple.com/nl/album/no-mercy/id424619977?i=424620117&uo=4″ title=”Racoon-No_Mercy” text=”No Mercy”], doet het inmiddels goed.

Maar het probleem met Racoon, voor sommige, zijn juist die nummers die het goed doen. Liedjes met een hit potentieel, maar de echte juweeltjes hoor je niet op de radio. Liedjes als ‘Working Class Hero‘ (Cover van John Lennon) of een schitterende vertolking van Leonard Cohen’s ‘Hallelujah’. Dat de band ook een album heeft uitgebracht dat juist alleen maar uit juweeltjes bestaat wist ik niet.
Een akoestische theatertour, opgenomen in het Chassé Theater in Breda. Combineer de geweldige akoestiek van de zaal, met perfect passievol gezonden liedjes van de band, en niet in mindere mate schitterende covers. En laat daar dan een YouTuber op los, en je hebt een schitterende lijst met alle liedjes op internet! Ik neem mijn hoed heel diep af voor de vier heren, die mij overtuigd hebben om weer eens een CD grijs te draaien. Downloaden: [itunes link=”http://itunes.apple.com/nl/album/no-mercy/id433171891?uo=4″ title=”Racoon – Liverpool Rain” text=”Racoon – Liverpool Rain”]

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.