© 2010 . All rights reserved.

Schiphol – What Happend today

Media: Voor het gebruik van foto’s (eventueel originele) en/of overname verslag gaarne contact. Vermeld een telefoonnummer, dan bel ik direct terug.

Zaterdag 9 oktober besloot ik even starbucks te scoren op Schiphol. Omdat ik er toch was nam ik even een kijkje op het panorama dak. Er reden al wat marechausee auto’s met zwaailichten langs, wat al snel een kolone van zeker acht busjes en een aantal moteragenten opleverde. Dat was zo rond drie uur.

De jeeps van de marechaussee parkeerde strategisch om het vliegtuig heen. Iedereen bleef in de auto’s. Na een paar minuten volgde er een ambulance die zich aan de voorkant van het vliegtuig opstelde. De weg waarover Schiphol personeel naar de vliegtuigen toe kan werd geblokkeerd. Er leek een kwartier niets te gebeuren.
Vervolgens kwam er, wederom onder begeleiding van twee motoren, een grote bagagecontainer aangereden. Die werd direct aan het zicht onttrokken. Jammer genoeg was de kant van het vliegtuig waar passagiers en bagage uitgeladen werd niet voor mij te zien.

Na nog eens twintig minuten, waarin alleen een aantal motoren met sirenes kwamen en gingen, werd er plots een eerste volle gele passagiersbus onder begeleiding van een motoragent weggereden van het vliegtuig. Met tussenpozen van een minuut of vijf zes volgde er nog drie.

Op Twitter leek ik lange tijd de enige te zijn die iets doorhad. Later werd het door anderen opgepikt en kwam er een sprankje meer informatie. Het vluchtnummer en het vermoeden dat er smokkelwaar aanwezig zou zijn.

Inmiddels pikte geenstijl.nl en nu.nl het nieuws ook op, gevolgd door telegraaf.nl en linkte daarbij naar mijn foto’s. Persbureau ANP bracht pas twee uur later na de gebeurtenissen een persbericht uit, dat daarna door velen overgenomen is.

Pas eind van de avond werd duidelijk wat er aan de hand was. Een valse melding van drugs en explosieven.

11 Comments

 1. Alsof ik er zelf bij was 😐

 2. Gian

  Wow echt prachtig dat JIJ de eerste was.. ik hoop echt serieus dat je een medaille krijgt!

 3. Martijn

  Staan deze foto’s van jou nou ook op de website van de Telegraaf?

 4. Martijn

  Gaaf! Wel jammer dat het zonder overleg word gepleegd. Je kan beter even de Telegraaf mailen en er geld voor vragen.

 5. Leroy

  Ik stond naast je toen je de foto’s hebt genomen :p stoer

 6. Rik

  Uuuhhhhh, wat is nou het grote nieuws?
  Nog even verder zoeken naar een echte scoop…

 7. Joop

  Nu weten we nog niets anders dan het ‘drugs-verhaal’ in de media….

 8. Boy, I wish I had an eye for that sort of thing. I would probably have gotten out the red spray paint and sprayed heavily all over.Very nice upgrade!

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.