© 2011 . All rights reserved.

FTOB: Treintjes in As, België

In het Belgische As ligt een oud rangeerterrein. Het station was vroeger de spil in het vervoer van de lokaal gewonnen steenkool. Nadat in 1989 het doek viel voor het steenkolenvervoer, gebeurde er tien jaar helemaal niets. Tot in 1999 het terrein omgetoverd werd tot een toeristische trekpleister. Je kunt er overnachten in oude Duitse treinstellen, of een rondrit maken met decennia oude schitterende locomotieven. Beide heb ik in 2009 gedaan, samen met een goede vriend.

In de afgelopen jaren heb ik veel foto’s gemaakt. Meestal met mijn iPhone 3G, later met mijn iPhone 4 en soms met mijn simpele maar goede Sony Cybershot. Zo nu en dan zet ik wat van die foto’s van ‘vroeger’ op mijn blog onder de naam ‘From The Old Box” (FTOB).

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.