© 2011 . All rights reserved.

Telewerken, ICT en woon-werkverkeer

Update 25 Maart: krijg je opeens je beoordeling binnen, waardeert de docent het met 9,0!

Download het volledige paper (PDF).

Elk mens op aarde bewandelt zijn eigen weg door de tijd en ruimte. De enige zekerheid die elk mens heeft, is dat hij geboren wordt en ooit zal sterven. Tussen die twee gebeurtenissen zal een individu elk moment in tijd moeten passeren, en kan hij op elk moment helemaal zelf bepalen waar en hoe hij dat doet. Althans, als je met niets en niemand rekening hoeft te houden.

Over het rekening houden met de dingen en mensen om je heen is veel geschreven. Eén van de invalshoeken is de tijd-ruimtegeografie. In mijn paper probeer ik een globaal overzicht te geven van het verband tussen mensen die van en naar het werk reizen, het concept telewerken en de mate van vrijheid die ze ervaren bij het maken van keuzes. Keuzes over de reistijd, over het vervoersmiddel, het moment waarop ze beginnen en stoppen met werken en bovenal de plaats waar ze dat werken doen.

Veel woorden om te zeggen dat ik eigenlijk gewoon trots ben op iets wat waarschijnlijk, wetenschappelijk gezien, nog niet zo bar veel voorstelt. Maar wie weet, voor de enigszins geïnteresseerde lezer interessant. Dus hieronder het linkje.

Lees het paper hier (PDF).

Met dank aan:
Toby voor het veelvuldig meelezen en redigeren
Berry voor het meelezen en redigeren
E. van der Zee MSc voor zijn begeleiding en hulp

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.